Thursday, 10 September 2015

Anak Dàn Anak-anak Tekak ;)

#cabarankelabbloggerjutawan
#cabaran 1/20


Alhamdulillah...masih lagi diberi peluang untuk bernafas di bumi Allah ni. Syukur kerana masih dapat melihat anak dan anak-anak tekak membesar.

Harini makcik nak cerita pasal anak-anak syurga ni. Makin hari makin terhibur dengan diorang walaupun kadang-kadang terasa penat melayan.

Jom makcik kenalkan anak-anak syurga ni. Makcik ada sorang anak. Namanya Habriyah Ishmah dan berumur 3 tahun 8 bulan. Seterusnya makcik ada anak tekak 2 orang yer.. sorang ni namanya Yumma Najla' berumur 1 tahun 6 bulan dan lagi sorang ni Marha Syikha baru jer nak masuk 6 bulan.

Malam tadi makcik baru dapat video wasep daripada adik (Mohd Syafeq) bapa kepada Marha Syikha. Katanya Marha dah pandai buat show balance badan walaupun baru berumur 6 bulan. Kalau tak caya, jom tonton video Marha dGimnas.

video

Macamner?? Osemkan...makcik tengok dah beratus kali tp tak jemu. Bukan main lagi kegedikkan atas tangan Abi dia tu.

Tahu tak rahsia anak tekak makcik ni apa..Masa Mama dia mengandungkan dia, mama dia memang amal makan suplimen untuk dirinya dan kandungannya. Biasalah anak sulung..tapi bila anak dah keluar baru kita nampak kebaikan suplimen Shaklee yang mama Marha amalkan dulu tu. Jadi, kesan tu bukan pada mama Marha jer tapi Marha Syikha sekali.

Saya nak belanja gamba famili Marha Syikha pulak..sebelum tu nama mama Marha ialah Siti Sarah yer..pengamal suplimen tegar ;)

www.ihhi.my
Siti Sarah (mama), Mohd Syafeq (abi) dan Marha Syikha

Seterusnya ni makcik nak story sikit pasal anak tekak yang berani dan garang. Biarpun umur baru mencecah 1 tahun 6 bulan tapi makcik dah biasa kena lempang dengan tangan dia yang lebar tu..fuhhh, berpinau jap kalo kena tangan dia tu.

Buat masa ni  selama 9 bulan (hingga Dec 2015) Yumma kena dok ngn mama dia jer memandangkan daddy dia kena masuk latihan sebab kenaikan pangkat jadi sarjan (polis).

Ni bukti kenakalan dan penyayangnya si Yumma ni..jom layan..

video

Kikikiki...apalah malang nasib kitty tu kan..tu belum lagi video dia berebut botol susu dengan kitty.. tapi karenah Yumma memanglah luar jangkaan.

Mama Yumma masa mengandungkan dia pun amek suplimen juga tapi culas. Cuma yang mama Yumma kekal ambil adalah protin Shaklee. Dari Yumma dalam kandungan sampailah Yumma lahir sebab mama Yumma kerap letih, asik loya dan nak pekatkan susu badan. Bawah ni pic Yumma ngn mamanya Duratun Nasihin.

www.ihhi.my
Yumma Najla' dan Mama (Duratun Nasihin)

Last sekali makcik nak story pasal anak makcik ni...makin beso makin banyak ragam kadang sampai makcik rasa nak naik hantu layankan perangan dia...hahaha
Anak makcik sorang ni namanya Habriyah Ishmah, seronok nampak dia membesar depan mata. Sejuk hati sebab dah pandai baca fatihah, zikir dan selawat (walaupun pelat). Ni makcik nak share video dia yang dah berani nak swim kat tempat dalam.

               video

Makcik pun ada jugak bagi anak makcik makan suplimen macam Omegavitamin C dan Vitalea Chewable. Ni semua untuk minda dan tumbesaran si kecil memandangkan anak makcik ni pelik..lepas putus susu umur 2 tahun 6 bulan langsung dia tanak minum susu terutama susu tepung.. yang diminumnya teh tarik jer.

Selain tu dia memang gemarlah bersolek, habes barang make-up makcik dia rembat masuk dalam beg dia.. dan lagi satu dia minat sangat beli kasut dan selipar.. entry lain makcik akan cerita pulak pasal anak makcik sorang ni.. sebelum makcik tutup entry ni makcik nak share pic kami sekeluarga.

www.ihhi.my
Ata, Umi dan Habriyah Ishmah

okies la...setakat ni je yang makcik nak stori mori pasal anak dan anak-anak tekak. Nanti kita jumpa dientry lain laks ey...






Google+ Followers