Sunday, 21 September 2014

Panduan Memilih Kolagen Yang Terbaik

Kolagen...tentu ramai dah tahu apa tu kolagenkan..kalau tak tahu saya nak bagitahu..supaya anda tak salah paham dengan erti perkataan kolagen tu..

Kolagen: Koalgen merupakan protein yang paling banyak terdapat di dalam badan manusia. Malah, ia menyumbang kepada kira-kira 75% berat dalam tahap kulit sihat. Tahap kulit sihat menyerlahkan rupa yang sihat dan menampilkan susuk tubuh yang muda.


Jika anda ingin membeli kolagen, sila pastikan anda ikuti panduan ini terlebih dahulu.. [Sumber: Aula]


  1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan atau cecair berbanding suntikan kolagen. Motif: Memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dalam tubuh badan.
  2. Pilih saiz kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Motif: Saiz mikrofin membantu penyerapan yang baik kerana saiz ini adalah yang paling optimum diserap oleh sel. Maka, setiap kolagen yang diambil up to 100% diserap dan memberi efek lebih cepat
  3. Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolin yang unggul dan boleh mengunci kelembapan yang berpanjangan
  4. Pastikan kolagen mempunyai antioksidan yang tinggi untuk mengurangkan kesan penuaan.
  5. Terdapat elemen B-kompleks. Motif: Membantu sintesis atau pembentukkan kolagen dari tubuh kita sendiri
  6. Perlu ada kandungan Glucosamine untuk kesihatan sendi (bonus point)
  7. Mempunyai bahan yang merangsang pembentukkan Asid Hyaluronic. Motif: Memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin
  8. Pastikan ia selamat dan tidak bertoksin.
Jika anda ingin mencuba, pastikan anda cuba Shaklee Collagen Powder (SCP) kerana kajian klinikal membuktikan kolagen tersebut dapat memperbaiki tekstur kulit wajah selepas penggunaan selama 8 minggu berturut-turut.

#Elis#BlogSetahunJagungManis

Google+ Followers