Wednesday, 3 September 2014

Kenapa Mesti Kolagen?

Rata-rata wanita di luar sana sangat obses bila dengar pasal kolagen..kolagen untuk minum la, kolagen untuk masker la, kolagen untuk sabun la, kolagen feminim la..yang pasti mesti nak ada kolagen..betul tak?

Sebenarnya kolagen memainkan peranan yang penting dalam tubuh kita kerana kolagen menyumbang kira-kira 75% berat dalam tahap kulit yang sihat. Tahap kolagen yang sihat menyerlahkan rupa dan susuk tubuh yang muda.


Tanda awal penuaan, kuku rapuh dan tidak kukuh, rambut halus dan gugur, tulang-tulang lemah dan sendi kaku merupakan kemerosatan semulajadi yang mana ia disebabkan oleh kehilangan kolagen dalam tubuh. Namun ia boleh dipulihkan melalui makanan tambahan dengan pengambilan kolagen sekaligus ia menggantikan kolagen yang hilang dan memelihara kulit.


Pengambilan kolagen secara konsisten mampu mengurangkan liang-liang pori, kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan, melembabkan kulit bagi mengurangi rasa kering dan berkupas pada muka, meningkatkan ketegangan, keanjalan dan kelembapan kulit, meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit, menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang tebal dan bersinar, mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit, membantu menegangkan dan menganjalkan payudara, menyokong kesihatan sesendi dan menguatkan tulang dan membantu mengekalkan otot di dalam mata supaya lembut.


hahhhh....lihat tu, betapa banyaknya kelebihan bila kita mengambil kolagen secara konsisten. Kenapa kolagen Shaklee berbeza dengan kolagen diluar sana? Ini kerana faktor utama adalah disebabkan bahan utama yang digunakan tu. Kan Shaklee menggunakan sisik ikan merah. Ikan Merah ni adalah satu-satunya ikan yang tahan hidup di bawah paras laut yang dalam sehingga 5000m di bawah paras lautdan pada keadaan bertekanan tinggi. Jadi, sisik ikan merah sangat kuat menahan tekanan tinggi serta merupakan sumber kolagen yang tahan lasak, berkualiti tinggi dan tulen.


Jika anda belum cuba lagi kolagen Shaklee, rebutlah peluang itu kerana bulan ini promosi beli 6 percuma satu. Anda juga bole kongsi beli dengan sesiapa yg anda suka.


Cari saya untuk info lanjut ;)#JutawanShaklee#ShakleeEffect
Halessa Shahrom (884158)
017-3099334

Google+ Followers