Sunday, 21 September 2014

Shaklee Collagen Powder (SCP) Dihasilkan Khas Untuk Dipasarkan Di Malaysia

Bertuah orang Malaysia sebab kolagen Shaklee (SCP) ni dibuat khas orang Malaysia tau... saya tau pun sebab "mak" saya CeryMamaFaiz yang bagitau...dan saya pun nak share apa yang saya tahu pasal kolagen ni dgn anda..anda..dan anda semua..

Ada banyak sebab kenapa kolagen (SCP) ni ada kat Malaysia tapi tidak di pasaran US. Untuk pengetahuan semua, Shaklee ni depa buat kajian (R&D) dulu sblm keluarkan satu-satu produk tu..makan tahun cheq na... Kajian ni dibuat berdasarkan:

  • Siapa yang perlukan?
  • Apa bahan yang sepatutnya digunakan?
  • Nak pasarkan dipasaran yang macam mana?
  • Nak dipasarkan kat Negara mana?
  • Nak buat packing yang macam mana?
  • Macam mana gaya cuaca kat Malaysia dan US?
  • Bagaimana penerimaan kulit orang Malaysia (Asia) dgn US?
  • Apa pulak Rules dan Regulation kat Malaysia?

dan macam-macam lagi la faktor yang depa perlu amek kira...

Contohnya:
Produk NutriFeron kat Malaysia dalam bentuk serbuk tapi kat US bentuk tablet.
Produk VitaLea Tablet guna botol kecil tapi kat US botol besar
Produk Performance Drink bekasnya kecil tapi kat US sedabak besar

So...u see...itu cara packaging...kat Malaysia ni orang suka botol hat kecik-kecik ja...tapi depa kat sana pakat mintak hat besar-besar...pastu pulak kalau nak masuk pasaran Malaysia kena rujuk Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), Jakim untuk dapatkan HALAL..bukan boleh main pek gitu-gitu jer, mana boleh redah jer..sume tu depa perlu perhalusi dulu tau...

Gambar ni mmg saya bancuh guna satu paket kolagen + air kosong dan memang tu la warna kolagen tu bila dibancuh..Sekiranya anda amalkan minum kolagen + air kosong + 3 biji vitamin C awal-awal pagi masa bangun tido.. beserta perut kosong.. InsyaAllah lepas beberapa minggu tu kulit anda akan kelihatan marvellous gitu...

Cukup dulu kisah pasal kolagen yang terbaik ni..nnt kita sambung lagi yer...

#Elis#BlogSetahunJagungManis


Google+ Followers