Monday, 16 June 2014

Penambahbaikan Dalam Vitamin E Shaklee

Soalan:

1. Kenapa vitamin E Shaklee kini berwarna gelap dan tebal berbanding dulu berwarna kuning dan nipis?

2. Kenapa mesti tambah ekstrak biji anggur?


Jawapan:

1. Sejak September 2012, Shaklee telah membuat penambahbaikan formula ke dalam vitamin E bersama ekstrak biji anggur. Ia adalah untuk membezakan vitamin E yang lama dan yang telah diperbaharui formulanya.

2. Shaklee tidak memandang enteng pada biji anggur kerana walaupun biji anggur itu keras dan tidak mudah dihadam oleh sistem pencernaan tetapi ia mempunyai 'kuasa yang hebat' atau khasiat yang baik bila digandingkan bersama vitamin E.

---------------------------------------------------------------------------
<< Khasiat Ekstrak Biji Anggur di Dalam Vitamin E Shaklee >>

  • Ekstrak biji anggur mempunyai polifenol, protein, lipid dan karbohidrat

  • Polifenol mempunyai kuasa antioksidan sebanyak 20x ganda lebih baik daripada vitamin E dan 50x ganda lebih baik daripada vitamin C

  • Salah satu polifenol ditemui dalam biji anggur ialah OPC (Oligomeric Proanthi Cyianidin) lebih tulen berbanding kumpulan FitoNutrien lain

  • OPC berfungsi memelihara tubuh daripada penuaan sebelum masanya. Ia juga terikat dengan oksigen.... *senang paham; Procyanioin juga membantu kulit lebih anjal dan membuktikan seseorang akan kelihatan lebih muda secara semulajadi.
______________________________________________________________________________________

Jadi, fikirlah sejenak kehebatan sebiji buah anggur hingga khasiat yang terdapat di dalam biji anggur itu sendiri. 


Betapa hebatnya ciptaan Allah yang mana kulit anggur yang lembut dan sedap juga di dalamnya tersimpan biji anggur yang mempunyai kuasa antioksidan yang mampu mengatasi masalah kanser dan awet muda.

Fon/ WhatsApp: 017-3099334
ID Shaklee: 884158

Google+ Followers