Saturday, 1 March 2014

Vitamin Morning Sickness

Hai..selamat petang kepada pembaca setia kedai online saya...kepada anda yang sedang hamil dan merancang untuk hamil boleh juga dapatkan info tentang tips mengurangkan "Morning Sickness" di sini.

Saya yakin, anda sendiri atau suami yang alert terhadap morning sickness tercari-cari panduan dan info tentang vitamin yang boleh membantu mengurangkan gejala ini.

Seperti yang kita sedia maklum, hormon estrogen yang meningkatkan fungsi deria bau membuatkan ibu hamil seawal kandungan terpaksa menghidap gejala alahan seperti mual, loya dan muntah. Ada di antara mereka yang hamil mengalami alahan tidak teruk, mungkin sekali-sekala dan ada sehingga ke tahap kritikal dan terpaksa dibawa ke hospital.

Jadi, tidak salah sekiranya anda yang mementingkan tahap kesihatan yang berkualiti memilih suplimen yang terbaik untuk kebaikan anda dan anak dalam kandungan anda. Sekiranya anda mengalami alahan yang normal, saya sarankan pengambilan vitamin B-Complex dan OsteMatrix sepanjang tempoh kehamilan. Mengapa mesti B-Complex dan OsteMatrix..? Mari baca jawapannya..

B-Complex
  • B-Complex berfungsi dalam menukarkan makanan menjadi tenaga. Ia berguna untuk mengatasi kemurungan dan stress.
  • B-Complex juga amat efektif dalam melegakan rasa mabuk, mual di kalangan ibu hamil. Seterusnya ia menggalakkan pembentukkan hemoglobin (protein yang berfungsi membawa oksigen ke seluruh tisu badan).
  • B-Complex membantu pembentukkan sel darah merah dan sistem saraf
Bacaan lanjut tentang B-Complex

OsteMatrix

Dalam bahasa tubuh, kalsium ibarat maklumat, otot dan saraf adalah penerima. Manakala otak memberi arahan kepada tubuh. Jadi, apabila tubuh ketiadaan kalsium atau kekurang kalsium akan terjadilah gejala ringan seperti kekejangan otot ketika hamil.

Dalam Shaklee, OsteMatrix merupakan kalsium dan diformulasikan bersama magnesium dan lengkap dengan vitamin D untuk memberikan penyerapan kepada tubuh dengan lebih efektif. Bagi mendapatkan 100% nilai harian bagi kalsium dan vitamin D anda perlu mengambil 4 biji sehari kerana sebiji OsteMatrix membekalkan 250mg kalsium dan 100IU vitamin D. Anda akan merasai hasilnya jika mengambil OsteMatrix sebelum tidur seperti:
  • Membantu tidur lena
  • Menghilangkan lenguh dan sengal badan
  • Mengurangkan sakit pinggang dan kekejangan kaki bagi ibu hamil
  • Melawaskan sistem penghadaman terutama di pagi hari
  • Merasakan badan lebih bertenaga dan mudah bangun pagi terutama apabila digabungkan dengan vitamin B-Complex.
Bacaan lanjut tentang OsteMatrix


Kombinasi dua vitamin ini (B-complex dan OsteMatrix) telah terbukti berkesan dalam menangani gejala alahan ringan seawal kandungan. Ia juga selamat digunakan kerana ia diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi dan telah melalui ujian klinikal. In Sya Allah, bayi dalam kandungan anda juga menjadi sihat dan kuat. Sekiranya anda memerlukan konsultasi tentang kesihatan sepanjang hamil, boleh hubungi saya.

Halessa Shahrom
No Sid: 884158
No Fon/ Sms/ Wasep: 017-3099334

Google+ Followers