Wednesday, 26 February 2014

Ibu hamil...Perlukah Suplimen??!


"Doc: Tahniah puan!!! anda hamil 6 minggu"
Apakah perasaan anda ketika pertama kali ucapan ini terbit daripada mulut doc? Pasti anda rasa ini sebuah kejayaan dan hadiah buat suami..tambahan bagi mereka yang menantikan saat ini begitu lama..mungkin 3 tahun..mungkin 7 tahun dan mungkin lebih 10 tahun.. tapi adakah anda sudah bersedia memberikan yang terbaik untuk kandungan anda? 


Mari saya kongsikan kepada anda, mengapa ibu hamil perlukan suplimen sepanjang kehamilan.

1. Kesihatan Optimum
Tahukah anda, janin memerlukan protein untuk tumbesarannya. Oleh itu, setiap apa yang anda makan..anak anda juga merasainya.

2. Tiada Selera Makan
Jika anda tidak makan, anda akan mengalami kepenatan dan tiada tenaga. tambahan bagi anda yang terpaksa hadap dengan 'morning sickness' ni.

3. Tidak Mengambil Nutrisi Yang Lengkap untuk Keperluan Kandungan Anda
Apabila anda tiada selera makan, anda juga akan mengambil makanan yang tidak sihat untuk janin anda seperti asam dan jeruk..mungkin juga anda berselera dengan 'junk food' atau 'fast food' yang mana semua itu tidak mengikut piramid keperluan harian anda.

Ketiga-tiga faktor di atas merupakan jawapan kenapa ibu hamil perlukan suplimen sepanjang tempoh kehamilan. Saya juga ingin merangsang minda anda dengan kehebatan Vitalea Shaklee dan kenapa anda perlu mengambilnya..Mengapa saya sarankan Vitalea untuk anda yang hamil? Kerana saya sendiri telah mencuba dan mampu tersenyum dengan kesihatan yang optimum ini. Vitalea itu sendiri adalah multivitamin yang meliputi nutrisi lengkap yang diperlukan oleh tubuh badan kita. Saya pasti ramai bakal-bakal ibu di luar sana yang memilih makanan..ada yang tak makan sayur, ada yang tak minum susu dan ada yang gemar makan di luar sahaja...Janganlah anda risau tentang side effect suplimen ni kerana Shaklee sememangnya Selamat, Semulajadi, Berkesan dan Halal.

Lagi satu..saya akan pastikan anda mendapat nasihat untuk pengambilan yang betul supaya kesan kebaikannya dapat dilihat dengan percubaan pertama anda.

fb:halessa Shahrom
fon / wasep: 017-3099334
Sid: 884158

Google+ Followers