Wednesday, 15 January 2014

Alfalfa::Raja Segala Tumbuhan

Promo Tahun Baru 2014::Alfalfa Complex


Rasanya masih belum terlambat kot saya nak habaq mai bahawa Alfalfa Complex adalah suplimen pembuka tirai bagi Januari 2014. Seingat saya dah lama Shaklee tak promot Alfalfa ni sebab yang sebelum ni pada Nov 2012.

Ni serba serbi ckit ja la saya nak muQadimah pasai Alfalfa ni. Bagi yang baru nak tau tu..ni kisahnya, Alfalfa merupakan Raja segala tumbuhan dan merupakan pusat pengumpulan segala macam nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah. Sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi...saya ulang..semulajadi hokeyyy. Tumbuhan ini mengandungi vitamin A,C dan E, kalsium, potasium, fosforus dan zat besi.

Shaklee hanya menggunakan alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai vitamin dan mineral. Apa maksud "pelbagai vitamin dan mineral" tu; (it is organically grown, using the tender green leaves not the stems of the plant. The raw powder is pressed into easy-to-swallow tablets [with very low heat to preserve natural enzyme activity]). Tambahan info, Shaklee Alfalfa Complex merupakan satu formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada awal tahun 1950an.

Ok lah Kak Ton..tue jer la sekapur sirih pembuka tirai untuk pemanis mulut arini. Jumpa lagi di entry lain tapi masih lagi tentang alfalfa raja segala tumbuhan. 

fb:Halessa Shahrom
sid@884158
017-3099334

Google+ Followers