Wednesday, 15 January 2014

Alfalfa >> Terbuka Minda dan Hati Mengenali Suplimen


Terima kasih kepada pengunjung yang masih sudi datang ke kedai online saya ni. Untuk makluman, saya masih dengan Shaklee dan masih memberi konsultasi kepada yang mencari saya dan memerlukan khidmat saya sebagai sid. Mengenangkan kedai ni dah lama tak manage, lantaran tahun ni (2014) pembuka tirai dengan promosi Alfalfa Complex. Maka, saya rasa lebih santai untuk stori mori kisah saya dan pengalaman pertama mengenali suplimen ;)

Apa yang menyebabkan saya terjebak ke dunia Shaklee? Dah tentunya saya mengalami masalah kesihatan yang teruk bagi kaum hawa terutama yang dah berkahwin. Bermulalah kisah saya..Apabila saya melangkah ke alam perkahwinan di hujung umur 20an, saya mengalami masalah keputihan yang teruk. Sudah 2-3 kali saya ke klinik tapi hanya dengan antibiotik berapa lama sangatkah masalah tu akan berakhir. 

Bagi wanita yang tak pernah mengalami masalah keputihan teruk, mungkin tak rasa apa-apa..tapi mangsa keputihan akan merasa malu, rendah diri, confident level tak ada langsung terutama bila dekat dengan suami. Ketika masih anak dara, saya langsung tak ambil tahu apa itu panty liner, saya tak ada ilmu tentang suplimen dan saya langsung tak pernah dengar nama Shaklee...kesiankan..sebab apa jadi macam tu..sebab sebelum kawen, kulit muka saya cantik, licin tanpa sebutir jerawat. Keputihan pun tak ada..totally saya yakin saya sihat luar dalam.

Bila masalah keputihan bertandang, baru saya tahu apa fungsi panty liner.
Bila masalah keputihan masih tidak berakhir, baru saya tahu apa fungsi suplimen
tapiiiiiiiiiiiiii
saya masih tak tahu Shaklee ni apa? 
sebab saya cuma mengenali Alfalfa dan Cery mamaFaiz
yer la kan..umur dah 29 tahun baru paham pasal suplimen

Syukur Alhamdulillah..konsultasi dari mentor saya kak Cery..kini Jutawan Shaklee, kerana blog dia [mamafaiz] saya kenali Alfalfa pada Julai 2012. Saya terus jadi ahli sebab pembelian lebih 200uv. Masa tu saya beli memang niat untuk kesihatan diri..tapi lepas setahun Julai 2013, baru tersedar dari mimpi..masa tu baru terhegeh-hegeh cari kak Cery balik sbb nak buat side income. Awalnya bisnes tak menjadi sebab niat tu salah..Nak DUIT..Nak DUIT..lama kelamaan dok dalam grup Mamafaiz dan Jutawan baru nampak MAGIK bila kita dekatkan Diri dan kembalikan hati pada yang ESA. Kini kembali dengan niat Nak Bantu Orang Lain..nak memberi dan terus memberi tanpa mengharapkan balasan.

Suplimen pertama saya kenal adalah Shaklee dan saya tak kan tukar kerana..bila cinta sudah dihati..

Halessa Shahrom
sid@884158
017-3099334



Google+ Followers