Monday, 2 September 2013

Khazanah Lelaki

Apa kabar pembaca blog saya yang budiman..terima kasih kerana masih setia menanti cerita dan info daripada saya..Pada petang yang damai ni, jom saya kongsikan sedikit info mengenai zinc dan lelaki.

Jika anda tahu apa itu sperma, tentu anda ingin tahu apa kaitan zinc dengan spermakan...betoi dak? Jika anda dah tahu tentang ni..tahniah! tapi pada anda yang baru nak tahu...sila teruskan pembacaan yer.

Zinc hadir dalam semua sel tubuh badan sebagai sbhgn drpd tindak balas enzim, di mana ianya terlibat di dalam pelbagai aktiviti biokimia. Ia diperlukan untuk tumbesaran dan perkembangan tubuh badan. Apa yang amat mengujakan, zinc merupakan khazanah bagi lelaki kerana zinc di dalam prostat lelaki adalah 10x ganda dari organ lain. Zinc memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki.


Definisi yang serius akan mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, impoten, perkembangan yang kecil atau pincang pada testikel, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan fungsi seksual, penuaan pra-matang dan rambut gugur.

Lihat...betapa pentingnya zinc kepada kaum lelaki. Di sini saya juga ingin kongsikan dengan anda sedikit info bagi mereka yang merancang untuk mendapatkan bayi. Apa kata anda, mencuba suplimen 

Zinc Complex daripada Shaklee kerana ia dirumus dari zinc glukonat semulajadi bergabung dengan nutrien semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk alfalfa. Mengapa demikian...? Ini kerana bagi menghasilkan zinc yang mudah diserap oleh tubuh kita. Zinc juga sesuai untuk pengambilan jangka panjang kerana ia berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum dari tubuh.

Halessa - Millionaire to be
SID: 884158
0173099334

Google+ Followers