Wednesday, 24 July 2013

BerPUASA, tak Dahaga dan Kekal berTENAGA

Alhamdulillah..bulan ramadhan hampir tiba. Inilah bulan untuk rebut pahala akhirat...dapat solat tarawih, dapat makan moreh ;) , mengaji beramai-ramai dan bersedekah. Apa saja ibadah yang kita buat dgn ikhlas hati pada bulan ramadhan pasti mendapat ganjaran yang Allah dah janjikan..seronokkan?

Tahun ni tahun kedua saya berpuasa sambil menyusukan anak. Memang agak letih, kehausan dan kadang-kadang sampai satu tahap rasa nak berbuka jek tapi kuatkan iman..mesti kene tahan dan banyak bersabar. Namun apa yang buat saya kekal bertenaga adalah dengan pengambilan suplimen dan tidak skip bersahur.

Kali ni saya dah bersedia untuk bulan ramadhan kerana saya dah pun sedia dengan suplimen untuk kekalkan tenaga dan tahan dahaga. Apa rahsia saya..saya mengambil air isotonik daripada Shaklee..ia dikenali sebagai Performance Drink perasa oren dan tidak bergas. Betullah apa orang cakap..bila kita berpuasa, kita akan kekurangan nutrisi dalam tubuh dan akan cepat dehidrat. Oleh sebab itu kita perlu mengambil isotonik Performance Drink kerana ia berbeza dengan yang ada di pasaran.

Jom lihat apa yang perbezaan Shaklee  dengan air isotonik di luar sana..

Ia telah menjalani ujian klinikal, melalui rumusan eksklusif OptiCarb dapat:
  • Meningkatkan tenaga otot sebanyak 6x ganda
  • Memberikan tenaga
  • Memelihara imbangan cecair @ bendalir tubuh
  • mempunyai lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga)
  • Sediakan tenaga drpd 3 jenis karbohidrat dgn segera
  • Terlarut lebih cepat berbanding air

Kalau anda yang baru nak mencuba..tambahan bila ramadhan..wajib minum semasa sahur bg persediaan kekal cergas. jika ibu menyusu, patut ambil untuk elak terlalu dahaga apabila anak nak menyusu.

Puan Halessa (elis)
Shaklee Independent Distributor
no ID: 884158
hihitrackcare@gmail.com :: 0111-2843462

Google+ Followers