Saturday, 29 June 2013

Susu, Kalsium dan OsteoMatrix

Susu...Tak nak la!!!

Jangan risau jika anda tidak minum susu sebab ramai lagi orang di luar sana sama golongan dengan anda..tetapi sedarkah anda mengapa susu itu perlu diminum? Saya..saya suka minum susu..tp tak suka minum susu yang dalam kotak tu..susu bancuh sendiri minum la..hihihi..

Sekiranya anda adalah golongan yang TAK minum susu, sering sakit-sakit SENDI, kerap mengalami SEJUK badan, tapak kaki KEBAS dan berbisa, sakit bahagian TULANG belakang, sedang HAMIL dan MENYUSU badan, kerap SEMBELIT, penghidap MIGRAIN, sukar TIDUR lena dan merasakan terdapat gejala OSTEOPOROSIS perlu mengambil suplimen kalsium untuk kesihatan tubuh anda. 

Bagaimana untuk memilih kalsium premium?
  • Pilih produk yang ada vitamin D
  • Elakkan produk yang dibuat drp tulang dan dolomite utk mengelak keracunan plumbum
  • elakkan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam proses penyerapan mineral
Bagaimana Shaklee membantu anda untuk mendapatkan kalsium yang cukup setiap hari...
Shaklee menawarkan suplimen kalsium yang diberi nama OsteoMatrix. Ia bukan sekadar membantu membina tulang dan gigi tetapi menggunakan formula kalsium magnesium berbentuk kapsul yang mudah ditelan. 

Formula yang unik:
  • Dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari laut mati - mudah diserap oleh tubuh
  • mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron.
  • Terbukti secara klinikal meningkatkan penyerapan kalsium
Untuk mendapatkan 100% nilai harian vitamin D dan kalsium, anda disarankan mengambil 4 biji OsteoMatrix sebelum tidur setiap hari kerana sebiji osteomatrix membekalkan 250mg kalsium dan 100 IU vitamin D.

ok lah..nanti saya updatekan lagi tentang kalsium dan anda..jika anda tidak cuba, anda yang rugi kerana kesan TAK suka itu akan anda hadap sehingga tua..Jadi, anda yang tentukan kesihatan anda..bukan saya ;) selamat malam.

Puan Halessa (elis)
Shaklee Independent Distributor
ID No: 884158
0111-2843462::hihitrackcare@gmail.com

Google+ Followers