Friday, 28 June 2013

OMEGA Guard untuk anda yang BIJAK memilih!

Kaedah UltraTulen vs Kaedah Penyulingan

Pernahkah anda semak info tentang kaedah pembuatan suplimen minyak ikan sebelum anda menelannya? Di sini saya terangkan serba sedikit tentang kaedah pembuatan minyak ikan di antara ultratulen dan penyulingan.

Kaedah UltraTulen >>> Dihasilkan melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengEKSTRAK asid lemak omega 3 yang paling TULEN dan paling SEMULAJADI sementara MENYINKIRkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCB (PolyCholirinated Biphenyl) yang merupakan bahan kimia yang sangat toksik).

Kaedah Penyulingan >>> Dilakukan dengan penyulingan TEKANAN tinggi untuk mengekstrak minyak ikan. Kaedah ini akan meMUSNAHkan sesetengah nutrien malah TIDAK BOLEH menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan.

KeLEBIHan Shaklee OMEGA Guard

Merupakan minyak ikan terbaik di dunia...walla...kenapa saya kata begitu..kerana bukan dari hati minyak ikan tapi ia diEKSTRAK dari IKAN LAUT AIR SEJUK diperairan negara Jepun yang merupakan 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Satu sajian omega guard dapat membekalkan 905mg asid lemak omega-3 EPA dan HDA.

Penyelidikan lanjut mengenai ikan air laut sejuk menunjukkan ikan dari air laut mengandungi asid lemak tidak tepu yang sangat tinggi iaitu EPA dan HDA yang boleh meRENDAHkan lemak dalam darah, meNURUNkan pengumpulan PLATLET darah dan meLAMBATkan pembentukan THROMBUS, merawat penyakit LELAH dan ALAHAN kulit dengan berkesan.

Anda boleh rujuk dan perbandingkan jenama Omega yang anda punya dengan Shaklee punya..cuba anda nilai sendiri asid lemak omega di bawah ni dengan yang anda makan..

Shaklee Omega Guard:
EPA = 545mg
DHA = 360mg
Total Omega-3 = 1000mg
Pharmaceutical Gred = ada

Apa kata anda fikir dan renung kenapa orang Eskimo yang hidup di Greenland, Denmark yang bekerja sebagai nelayan tidak menghidapi masalah sakit jantung, lelah, tekanan darah tinggi dan kencing manis??? Manakala kaum Eskimo yang menetap di Amerika Utara yang bekerja sebagai pemburu dan makanan utama mereka adalah daging akan menerima pelbagai masalah dan penyakit. 

Sekian saja celoteh untuk Omega Guard Shaklee..ikhlas untuk anda..Selamat menilai dan selamat mencuba!


Pn Halessa (elis)
Shaklee Independent Distributor
ID No: 884158
0111-2843462::hihitrackcare@gmail.com

Google+ Followers