Wednesday, 24 April 2013

< Serbuk Kolagen Shaklee::Cantik Sihat Alami >

Wahhh...sekarang ni musim demam kolagen yek..mana tak nyer..mana saya pegi mesti ada kolagen..kalo pegi festival ke, pegi pasar tani ke, pegi jenjalan la..ada jek booth utk kolagen, dapat jek flyers pasal kolagen, tengok fb pun ada jek coret tentang kolagen...hihihi..memang perasan sangat kat pasaran sekarang ni ada kolagen rumpai laut la, kolagen sabun muka la, buat masak la, buat masker la..macam-macam jenama yang berlambak kat pasaran. Cuma kita sebagai pengguna tak bolehlah terlalu ghairah atau taksub dengan produk kolagen yang kini seperti cendawan tumbuh selepas hujan. Apa pun sebagai pengguna kita perlu ada panduan untuk memilih kolagen yang baik, selamat dan tidak bertoksin.

Begitu juga dengan Shaklee, tak lepas untuk memberi anda kesihatan dalaman yang terbaik dengan produk kolagennya. Apa yang penting daripada Shaklee ia sentiasa selamat, berkesan dan mesra alam. Namun sebelum memasarkan kolagennya, Shaklee telah membuat research dan ujian klinikal terlebih dahulu. Berikut adalah fakta yang saya petik terus daripada pemplet shaklee untuk serbuk kolagennya:

Terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan selepas menggunakannya selama 8 minggu*

90% Meningkatkan kelembapan kulit
75% Mengurangkan kekasaran dan kekeringan 
71% Meningkatkan penampilan keseluruhan
69% Meningkatkan kelembutan dan kelicinan
60% Meningkatkan pemakaian kekal makeup
55% Meningkatkan kenajalan, ketegangan dan elastisiti
54% Meningkatkan ketebalan rambut
50% meningkatkan keserian, tona dan warna kulit
Mengurangkan garis-garis halus dan kedutan awal

<< Faedah tambahan >> 
menyokong kesihatan sesendi dan menguatkan tulang. 
Membantu mengekalkan otot di dalam mata supaya lembut

Seterusnya, sumber daripada website Shaklee yang ingin saya kongsikan adalah kelebihan serbuk kolagen Shaklee berbanding dengan kolagen lain:

  • Shaklee collagen powder merupakan merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) collagen, kolagen yang berkualiti tinggi yang tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen yang bermolekul sangat ringan shaklee, kira-kira 1000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu dalam peningkatan sistesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.
  • Tujuh bahan utama termasuk:
  1. Ekstrak biji benih camellia japonica
  2. Ekstrak Pfaffia
  3. Kolagen ikan
  4. Ekstrak kerang kerangan
  5. Lactobacillus Acidophilus
  6. Vitamin C
  7. Vitamin B 
    yang digabung untuk meningkatkan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.
  • Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dibungkus dalam satu uncang (stick) untuk memudahkan anda menggunakannya secara pada bila-bila masa dan di mana saja.
>> sekotak terdapat 15 uncang (stick) <<

Kepada pembaca entry kali ni yang sangat fanatik dengan kecantikan luar dalam, apa tunggu lagi, ayuhhhh...dapatkan 4 kotak untuk melihat hasil yang ajaib pada wajah dan tubuh anda.


Puan Halessa (Elis)
Shaklee Independent Distributor
ID No:884158
0111-2843462::hihitrackcare@gmail.com

Google+ Followers