Wednesday, 24 April 2013

Cinch Energy Tea Mix

SihaT dan bErTenaGa Dengan Cinch Energy Tea

Teh tarik, Teh O, Teh Bunga, Teh Cina, Teh Tiga Lapis...Fuhh...macam-macam jenis teh yang ada. Hasben saya ni memang seorang penggemar teh tarik, itulah minum pagi, itulah minum petang dan itu jugak minum malam. Namun sejak akhir-akhir ni en hasben nak selang-seli dengan kopi O pulak dah. Mana tak nye, teh tarik tu lah minuman harian beliau masa kecil yang arwah maknya buatkan. Tapi sejak saya baca testimoni dan dengar cerita kawan-kawan yang dah cuba teh Shaklee, rasa berkobar-kobar nak sediakan minuman lazat ni untuk en hasben...

Bye bye kopi o dan teh tarik...kini saya telah memilih hidangan minuman eksklusif daripada shaklee iaitu Cinch Energy Tea Mix, campuran teh-teh terpilih iaitu teh hijau, teh putih dan teh merah yang kaya dengan bahan antioksidan.

  • Teh Hijau mengandungi MATCHA . Merupakan teh hijau berGRED tinggi di Jepun dan terdapat dalam istiadat Jepun. Ianya mengandungi antioksidan EGCG yang meningkatkan metabolisma dan pembakaran lemak.
  • Teh Putih merupakan pilihan yang hebat dan luar biasa yang telah menjalani pemprosesan paling minimum. Membantu mengurangkan keinginan untuk makan dan membantutkan pembinaan sel lemak.
  • Teh Merah merupakan tumbuhan herba dari Amerika Selatan yang dikenali sebagai "The Miracle Tea" atau "Long Life Tea". Ia juga berperanan dalam mengurangkan selera makan.
  • Maltodextrin adalah bahan daripada jagung
  • Taurina meningkatkan ketahanan badan dan tenaga
Sejak zaman dahulu dalam perubatan cina, teh hijau, putih dan merah digunakan untuk:

Anti-mikrob
Imunostimulan
Anticarcinogenic
Anti oksidan - perlindungan dari kanser
Anti-inflammatori
Perlindungan terhadap penyakit jantung
Mengubati lukemia (laporan drp klinik Mayo)
Mengawal kerosakan DNA
Menurunkan paras kalori dan kolesterol
Detoxifiers
Stimulator tenaga dan kehilangan lemak

Jadi, bagi anda yang sering memerlukan tenaga, disyorkan mengambil minuman Cinch Energy Tea Mix bagi mengekalkan kecergasan tubuh. Ianya mudah dibawa kerana kerana dibungkus dalam bentuk 'stick', boleh diminum semasa sejuk atau panas dan ia adalah eksklusif T-Lift tanpa gluten, tidak mengandungi perisa tiruan, pewarna dan bahan pemanis.



Puan Halessa (Elis)
Shaklee Independent Distributor
ID No: 884158
0111-2843462::hihitrackcare@gmail.com

Google+ Followers