Saturday, 8 September 2012

Vitamin C

 Adakah anda kategori ini...?

  • Mudah demam dan senang dijangkiti selesema
  • Senang mendapat ulser
  • Dijangkiti penyakit skurvi
  • Luka lambat baik
  • Kulit bersisik/kering
  • Cepat STRESS
  • Wajah kelihatan tua berbanding umur 


 Tanda-tanda seperti di atas memberitahu bahawa anda perlu mengambil dan mencuba Vitamin C Shaklee. 

 Laratkah anda untuk makan dan beli tembikai susu setiap hari semata-mata untuk mendapatkan vitamin C tersebut? Dengan mengamalkan pengambilan vitamin C ia mampu mengubah sel-sel tubuh untuk melawan radikal bebas yang menyebabkan serangan penyakit.(Jahatnya radikal bebaskan...?hihihi..) Selain tu, ia juga mengakibatkan penuaan. Radikal bebas yang tidak terkawal boleh menyerang sel-sel tubuh dan menyebabkan ia mati.

 CANTIK..bermula dengan huruf C. Sekiranya anda ingin mendapatkan kulit cantik bermakna anda perlu tahu tentang vitamin C!! Tahukah anda vitamin C adalah di antara komponen penting ketika berdiet dan ia memang bagi wanita yang inginkan kulit cantik. Pernahkah anda tahu bahawa sesetengah biji tembikai susu mengandungi dua kali ganda vitamin C dan beta-karoten (agen antioksida) yang diperlukan tubuh bagi membantu melindungi sel dari tindakan radikal bebas.  Oleh itu, lindungilah kulit anda daripada sinaran 'ultra violet' yang berbahaya kerana akan menyebabkan kedutan awal. Dapatkan vitamin C secukupnya kerana ianya penting untuk penghasilan kolagen. Buah-buahan dan sayur-sayuran kaya dengan anti oksidan dan anda perlu mengambil sekurang-kurangnya lima sajian buah@ sayuran sehari untuk kesihatan kulit anda.


  Terfikirkah anda mengapa perlu bersusah payah dengan mengambil lima sajian tersebut setiap hari? Tambahan pula vitamin C daripada buah dan sayur mudah larut air dan akan hilang berterusan dari tubuh kita. Bayangkan buah yang tidak ranum dan sayur yang layu mengandungi kadar vitamin C yang sedikit dan akan musnah apabila terdedah kepada suhu yang tinggi.
  Dengan mengamalkan pengambilan vitamin C Shaklee tubuh anda akan menerima perlindungan yang berkekalan kerana vitamin c ini mampu memberi kawalan pelepasan secara semulajdi jam demi jam.Baca maklumat lanjut mengenai Shaklee Sustained Released Vitamin C 500mg.


Puan Halessa [Elis]
Shaklee Independent Distributor
[ID No : 884158]
0173099334::hihtrackcare@gmail.com

Google+ Followers