Thursday, 13 September 2012

Vitamin B

     Apakah signal yang akan disampaikan oleh tubuh kepada anda sekiranya ia kekurangan vitamin B? Jika gambaran seperti di bawah adalah anda..maka anda perlu mengambil tahu mengenai kepentingan vitamin B.     Vitamin B adalah vitamin larut air yang mana setiap lebihan akan disingkirkan melalui sistem pencernaan anda. Vitamin B ni terdapat dalam makanan seperti pisang, kentang, tempeh, kacang, daging, ikan tuna, gandum dan banyak lagi.

   Mari saya perkenalkan ahli keluarga vitamin B. Mula-mula saya kenalkan B1 (thiamine), B2 (riboflavin), B3 (niacin), B5 (pantothenic acid), B6 (pyridoxine),.B7 (biotin), B9 (folic acid), yang last sekali B12 (cobalamins). Vitamin B penting untuk keseluruhan fungsi tubuh yang baik sama ada daripada segi kesihatan jantung, sintesis DNA, menguruskan tekanan apatah lagi dalam membina tenaga metabolisma.

 Oleh itu, jika anda antara yang mendapat signal daripada tubuh mengatakan "oh..rekahan bibir.., arghh..stressnya, alamak kulit ni buat masalah lagik, hurmmm..mana satu nak pilih ni, nape tubuh sebelah ni dah tak gerak mcm selalu..,apa aku nak buat tadi yek.."...hihihi... jangan tersenyum jek tapi tetapkan pilihan anda untuk mengambil suplimen B Complex daripada Shaklee kerana produk ini mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B yang diperlukan oelh tubuh anda bagi menggantikan nutrisi yang hilang itu. Baca info lanjut tentang Shaklee B Complex.

Google+ Followers