Saturday, 29 September 2012

CarotoMax ~ Memaksimumkan perlindungan ANTIOKSIDA ~

AntiOksida berasaskan ALAM SEMULAJADI*

Perlindungan Sel-sel dari Dalam*

Perlindungan antioksida dapat ditingkatkan dengan pengambilan CAROTOMAX Shaklee. Shaklee mengambil perlindungan antioksida yang terdapat pada buah-buahan, sayur-sayuran dan tanaman lain melalui cara pengasingan dan menyalurkannya dalam bentuk flavanoid dan karotenoid yang semulajadi. Anda tidak akan mendapat perlindungan gabungan ini daripada sumber makanan sahaja.


CaratoMax baru ini mengandungi 6 varieti karotena, diekstrak dari rangkaian sayuran dah buahan yang kaya dengan sifat antioksida seperti rumpai laut, tomato, biji anggur, brokoli, marigold, epal, kentang, minyak sawit dll. Ahli nutrisi mencadangkan pengambilan 5-9 hidangan sayuran dan buahan untuk mengekalkan konsentrasi beta karotena di dalam darah. Seterusnya memelihara kesihatan penglihatan, kesihatan kulit dan mencegah kanser.

Kredit:Shaklee

Mengapa CarotoMax Shaklee?

Mengandungi fitokimia semulajadi yang penting untuk mata sihat, kulit dan membran mukosa.

  1. Alpha Carotena : Untuk penglihatan malam, mata sihat, menghalang degenarasi penglihatan.
  2. Beta Carotena : Memperbaiki kulit dan mempercepatkan pemulihan luka.                 Mempertingkatkan sistem imun, mengurangkan risiki kanser usus, payudara dan prostat.
  3. Lycopene     : Bersifat antioksidan, menghalang penuaan organ. Untuk serviks yang sihat, kitaran jantung dan sistem imun. Mengurangkan penyakit kelenjar prostat.
  4. Astaxanthin   : Pigmen di dalam alga dan fitoplankton memberikan warna pink ikan salmon. Walaubagaimanapun, Shaklee menuai karotenoidastaxanthin dari mikroalga laut, sumber yang poten dan tulen. Melindungi kerosakan oksidasi kolesterol LDL.
  5. Lutein            : menyekat katarak, AMD (Age related Macular Disease), glaukoma.
  6. Zeaxanthin     : Melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya. Mengurangkan risiko kanser payudara, ovari, endometrial dan serviks.

Purata pengambilan karotenoid lutein, likopena dan beta-karotena adalah 8mg setiap hari. Manakala CarotoMax pula dapat membekalkan lebih 13mg daripada karotenoid yang paling berkhasiat.

Kredit: Shaklee

Puan Halessa [Elis]
Shaklee Independent Distributor
ID No: 884158
0111-2843462::hihitrackcare@gmail.com

Google+ Followers